Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Kuralar Çekiliyor

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Kuralar Çekiliyor
Tofaş Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, ilki 11-15 Nisan 2023 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin (Youth BCL) kura çekimi 24 Mart Cuma günü TSİ 13.30’da İsviçre’de gerçekleştirilecek.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin tarihinde ilk kez düzenleyeceği Youth Basketball Champions League (Youth BCL) için geri sayım başladı. Kurulduğu günden bu yana genç yeteneklerin yetişmesinde önemli bir role sahip olan ve Türk sporuna uzun yıllardır zenginlik katan TOFAŞ Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2022-2023 sezonu Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi organizasyonunun kura çekimi 24 Mart Cuma günü İsviçre'nin Mies bölgesindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde yapılacak. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek final kura çekiminin hemen ardından düzenlenecek Youth BCL tanıtım ve kura organizasyonu Türkiye saatiyle 13.30’da başlayacak ve BCL’in YouTube sayfasından canlı yayınlanacak.

Tarihte ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi; 2022-2023 sezonunda 8 farklı ülkeyi temsil eden 10 BCL kulübünün 18 yaş altı takımlarını Bursa’da bir araya getirecek. Köklü BCL markasına genç bir dokunuş katacak olan Youth BCL, kendi benzersiz kimliğine sahip bir formatta Avrupa kulüplerini yeniliğe teşvik etmeye devam edecek. 2022-23 Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne ev sahibi TOFAŞ’ın yanı sıra Belçika'dan Filou Oostende, Bosna Hersek'ten Igokea M:Tel, Çek Cumhuriyeti'nden ERA Nymburk, Almanya'dan MHP Riesen Ludwigsburg, İsrail'den Bnei Ofek Dist Herzliya ve Hapoel Bank Yahav Kudüs, Litvanya'dan Rytas Vilnius, İspanya'dan Lenovo Tenerife ve UCAM Murcia’nın 18 yaş altı takımları katılacak.

11-15 Nisan 2023 tarihlerinde Bursa’daki 2 salonda (Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Naim Süleymanoğlu Spor Salonu) düzenlenecek Youth BCL’in ilk şampiyonu 15 Nisan’da Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda taçlandırılacak.

Youth BCL Kura Çekimi Canlı Yayını: https://www.youtube.com/watch?v=WoAtwlkvmg0