Beşiktaş U18 Kız Takım Türkiye Şampiyonu Oldu

Beşiktaş U18 Kız Takım Türkiye Şampiyonu Oldu
Bu sene Beşiktaş’a gelen Barış Akgün hoca daha önceki yıllarda Beşiktaş’ta çalışmış, sonra Fenerbahçe’ye giden Barış hoca U16 Kız takımı ile finalde Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olmuştu.
Barış hoca bu sezonda Beşiktaş genç kız takımın başında yarı finalde Fenerbahçe’yi yenerek sonra finalde de İstanbul Üniversite’yi 73-65 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk maçına her iki takımda skor bularak başladı. Üniversite Derin ve Şevval’den kolay sayılar buldu. Beşiktaş ise skoru 4 oyuncuya yayarak maça dengeli başladı.

Nisa’nın faul problemine girmesiyle 5 kısa oynayan Beşiktaş oyunun temposunu ele geçirdi. Dilan’la ve Sezenle bulduğu sayılarla devreyi önde geçti.

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı fakat daha organize hücum eden Beşiktaş, Derin ve Şevval’in zorlamalarına kalan Üniversite karşısında skor üstünlüğünü de aldı. Beşiktaş son periyotta Berfin ve Nisa’nın, Meleğin yokluğunda bulduğu kritik 3 sayılarla maçı kazanarak şampiyon oldu.

Maçın bitimine 7 saniye kala İstanbul Üniversitesi’nin koçu Doğan hoca, Barış hocayı tebrik etti. Doğan hocanın bu hareketi Turnuvanın göze hoş gelen en güzel hareketiydi.