TOFAŞ (90) - ONVO BÜYÜKÇEKMECE (82)

TOFAŞ (90) - ONVO BÜYÜKÇEKMECE (82)
TOFAŞ BGL Genç Takımı, Basketbol Gençler Ligi A Grubu 17. hafta mücadelesinde evinde karşı karşıya geldiği Onvo Büyükçekmece Basketbol’u 90-82’lik skorla mağlup etti.

Basketbol Gençler Ligi (BGL) 17. haftasında TOFAŞ, Onvo Büyükçekmece Basketbol’u konuk etti. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Özgür Cengiz, Arda Konuk, Cem Küçüközkan, Sarp Ali Özaydemir, Evren Demirci beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Evren Demirci’nin elinden buldu. Cem Küçüközkan’ın üçlüğü sonrası rakip sayılarına Sarp Ali Özaydemir, Cem Küçüközkan, Evren Demirci ile karşılık veren Bursa temsilcisi, Arda Konuk’un basketleriyle 25-18 öne geçerken, Evren Demirci’nin sayılarıyla ilk çeyreği 27-21 önde kapattı.

İkinci periyodun başında Akın Dede’nin elinden sayılar bulan TOFAŞ BGL Takımı, Arda Konuk ve Batu Bircan’ın üçlükleriyle farkı 10 sayıya (37-27) çıkartırken, Melih Çetinkaya, Özgür Cengiz ve Kerem Yaldız’ın basketleriyle ev sahibi takım soyunma odasına 46-39 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe de Özgür Cengiz ve Evren Demirci’nin basketleriyle başlayan TOFAŞ, Arda Konuk ve Akın Dede’nin üçlükleri sonrası Cem Küçüközkan ve Evren Demirci’nin elinden bulduğu sayılarla son periyoda 68-60 önde başlarken, dördüncü çeyreğin başında aranın kapanmasına izin vermeyen Mavi Yeşilli takım Cem Küçüközkan ve Arda Konuk’un basketleri sonrası Sarp Ali Özaydemir’in üçlüğüyle farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 74-63. Kalan bölümde de Ömer Alp Engin, Cem Küçüközkan, Evren Demirci, Özgür Cengiz ve Arda Konuk’un elinden skor bulmaya devam eden TOFAŞ, parkeden 90-82 galip ayrılmayı başardı.

Onvo Büyükçekmece karşısında TOFAŞ’ta Arda Konuk 21 sayı-6 asist; Evren Demirci 19 sayı-8 ribaund ile oynarken; Cem Küçüközkan da 16 sayı-11 ribaund ile double-double yaptı.

TOFAŞ BGL Genç Takımı, ligde normal sezonun son haftasında 13 Şubat Pazartesi günü deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü İzmir Bahçeşehir Koleji ile kozlarını paylaşacak. Manisa Tarık Almış Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 18.00’de başlayacak.